Flyg till Amsterdam

Känner du dig sugen på att resa utomlands och få uppleva något annat än den tråkiga vardagen här hemma, men har ont om tid? Det kanske kan kännas onödigt att använda dina få semesterdagar till att åka långt bort och spendera flera dagar på själva resan dit, för att inte tala om hur slitsamt det är att resa länge. Det finns faktiskt gott om intressanta destinationer mycket närmare, och Amsterdam är en av dem. Amsterdam är Nederländernas huvudstad och även den största staden i landet, med närmare en miljon invånare. Staden ligger i provinsen Noord-Holland och är bland annat känd för sin vackra gamla stadskärna och sina många kanaler som staden är uppbyggd kring. Eftersom Amsterdam ligger så pass nära Sverige geografiskt sett, så tar det bara drygt två timmar att flyga dit från Stockholm och cirka en halvtimme mindre då man flyger från södra Sverige. Även om du bara skulle ha några dagar till förfogande får du ändå gott om tid att utforska destinationen. Amsterdam är en mycket vacker stad med en mer avslappnad stämning än många av de andra europeiska huvudstäderna och räknas ofta som världens mest liberala stad. Här finns något för alla, oavsett om man är intresserad av intressant konst, historiska sevärdheter, ett vilt nattliv eller prisvärd shopping.

amsterdam

Amsterdams flygplats
Flygplatsen i Amsterdam heter Amsterdam Airport Schiphol och har den internationella koden AMS. Amsterdam Airport Schiphol är en av de största och livligast trafikerade flygplatserna i hela Europa, och det är många olika flygbolag som flyger hit från världens alla hörn. Flygplatsen ligger bara cirka 17 km från centrum så det är enkelt att ta sig till och från staden. Med tåg tar resan bara 20 minuter.

Hitta billiga flyg till Amsterdam
Eftersom Amsterdam är en så populär destination kan du flyga direkt från Stockholm eller Köpenhamn med flera olika flygbolag. Några flygbolag som flyger direkt till Amsterdam är bl.a. Norwegian, SAS och KLM. Har du tur kan du komma över riktigt billiga flygbiljetter till Amsterdam. Från Stockholm kan du t.ex. flyga tur och retur för så billigt som 600 kronor. Priset varierar självklart beroende på flygbolag, flygklass och vilket datum du önskar flyga. Som regel kan du hitta billigare biljetter ju tidigare du bokar, men det kan även löna sig att följa aktuella erbjudanden och rabatter. Amsterdam är en destination som är populär året om, men vill du flyga billigt lönar det sig att undvika att resa under skollov och vanliga semestertider då de billigaste biljetterna säljs slut särskilt fort. Att gå igenom alla flygbolags hemsidor för att hitta de billigaste biljetterna kan vara ganska tidskrävande. Istället kan du ta hjälp av någon av de många sökmotorerna som finns på nätet för att hitta billiga flyg till Amsterdam. Genom att enkelt fylla i uppgifter om destinationen och de önskade resdatumen kan du hitta flera olika alternativ och därefter välja det som passar dig bäst, för att till sist boka din biljett.