Flyga till Paris

Paris är en av världens mest kända städer och besöks årligen av miljontals turister från hela världen. Varför just Paris är så populärt är inte svårt att förstå. Denna vackra miljonstad har något för alla. Konst, mode, gourmet, historia eller romantik – oavsett vad du är ute efter kan du vara säker på att hitta det i Paris. Paris är ett typiskt resmål för vuxna, men har även mycket att erbjuda barnfamiljer i form av intressanta och spännande muséer, Eiffeltornet och såklart Disneyland, som är en stor nöjespark som ligger en bit utanför själva stadskärnan. Du hittar fler tips och information på Paris.se.

Flyga till Paris

Flyga till Paris från Sverige

Paris är en mycket populär destination och du kan hitta gott om flygalternativ från Sverige till Paris med många olika flygbolag som SAS, Frankrikes egna nationella flybolag Air France, KLM, Lufthansa, Norwegian och förmodligen den billigaste av dem alla, Ryanair. Om du vill göra din flygresa så kort som möjligt bör du välja att flyga direkt, vilket du kan göra t.ex. från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Paris ligger inte så långt från Sverige fågelvägen, och det tar cirka två och en halv timme att flyga dit beroende på varifrån i Sverige du flyger. Det är med andra ord en ganska kort flygresa, så du får gott om tid över på destinationen istället för att behöva spendera många och tråkiga timmar på flygplanet. Tack vare den korta flygresan passar Paris perfekt för en weekendsemester på några dagar. Om det är din första gång i staden hinner du antagligen inte mycket mer än att skrapa på ytan eftersom det finns så mycket att se och göra i Paris. För att få ett lite bättre grepp om staden måste man stanna där i minst en vecka. Som tur är går det lätt att flyga till Paris från Sverige, så om du känner att du inte hann med allt du ville under din vistelse i Paris, så kan du lätt åka dit på nytt för att få upptäcka stadens olika ansikten i lugn och ro.

Flygplatser i Paris

Paris har tre olika internationella flygplatser, så kom ihåg att alltid kontrollera vilken flygplats det är som gäller då du bokar biljetten. Den största av dessa är Roissy-Charles de Gaulle flygplats som ligger cirka 25 km nordost om staden. Flygplatsen är mycket stor och en världens mest trafikerade, så se till att vara där i god tid innan ditt flyg avgår. Beauvais flygplats och Orly flygplats är två mindre flygplatser i närheten av Paris som främst trafikeras av inrikesflyg och lågprisflyg.

Billiga flyg till Paris

Konkurrensen mellan de olika flygbolagen som flyger till Paris är stor, och därför är det ganska lätt att hitta billiga flyg till Paris. Biljettpriset varierar beroende på flygbolag, säsong och tidpunkt, men om du bokar dina biljetter i god tid kan du hitta tur- och returbiljetter för mindre än 800 kronor.