Weekend i Amsterdam

Efter att ha varit i Amsterdam en lålngweekend kommer här en rapportering och annan information som kan vara bra att veta inför en resa ner dit. Staden är en av Europas charmigaste städer och känd för sina många kanaler som korsar staden. Amsterdam är dessutom mindre än många andra europeiska huvudstäder, vilket gör det lättare att ta sig runt. Amsterdam har en stark cykelkultur och som turist kan det vara kul att hyra en cykel för att ta sig runt på de smala gatorna och utforska staden.

Sevärdheter i Amsterdam
Många förknippar Amsterdam med ett livligt nöjesliv, och även om staden kan bjuda på ett pulserande nattliv som börjar på små barer och pubar och fortsätter på stora nattklubbar och diskotek ända till gryningen, så har Amsterdam även mycket annat att bjuda på. Några populära sevärdheter är bland annat Van Gogh-muséet, Rijksmuseum, Anne Franks hus, Madame Tussauds vaxkabinett och Damtorget, som utgör stadens hjärta. Som turist bör man inte heller missa att uppleva staden ur ett annorlunda perspektiv genom att ta en båttur på Amsterdams kanaler.

Områden i staden
Amsterdam är uppbyggd som en hästsko, vilket gör det lättare att orientera sig i staden som är uppdelad i femton olika stadsdelar. Gamla stan utgör själva stadens centrum och är både rik på historia och ligger nära till många av Amsterdams främsta sevärdheter. Vill du bo centralt bör du alltså leta efter ett hotell som ligger i den gamla stadsdelen. Vill du prova på Amsterdams nöjesliv ska du ta dig till De Wallen, eller Red Light District som det också kallas för. Detta är Europas, om inte hela världens, mest liberala nöjesdistrikt och här kan du finna några av Amsterdams bästa restauranger och nattklubbar. Jordaan är ett område som tidigare var väldigt fattigt och främst bosattes av emigranter och arbetarklassen. Idag är Jordaan ett av Amsterdams modernaste områden med ett rikt kulturliv där du kan äta och dricka på någon av de otaliga restaurangerna och barerna eller fynda i de trendiga butikerna.

Hotell i Amsterdam
Amsterdam är en populär destination bland europeiska och amerikanska turister och det finns gott om alternativ på boende i staden. Du kan välja att bo på antingen små och mysiga familjeägda hotell eller stora och lyxiga hotellkomplex med en mängd olika faciliteter. Avstånden i staden är relativt korta och det är lätt att ta sig från en plats till en annan, men det kan ändå vara en god idé att bo på ett hotell som ligger centralt och i det område där man främst har tänkt röra siInterContinentalg.

Intercontinental Amstel Amsterdam är ett av stadens allra lyxigaste och exklusivaste hotell. Hotellet ligger i närheten av Amsterdams främsta sevärdheter, med en vacker utsikt över vattnet. Hotellets restaurang La Rive har tilldelats en stjärna i Michelinguiden, vilket skvallrar om hotellets höga klass.

I Amsterdam är vattnet alltid närvarande, och därför kan det vara kul att bo på ett hotell som flyter i en av stadens kanaler. Botel är helt enkelt en båt som har gjorts om till ett hotell, och här kan du bo både billigt och centralt under din vistelse i Amsterdam. En mer detaljerad guide om hotell i Amsterdam hittar ni här.